Pagina wordt geladen ...
zoeken

WGA Hiaat verzekering in verschillende gradaties:

De WGA hiaat verzekering kennen we in verschillende vormen, te weten: WGA basis, WGA uitgebreid en WGA excedent.

 

WGA basis:

Hierbij wordt het risico van arbeidsongeschiktheid verzekerd voor het deel dat men arbeidsongeschikt is. Stel, uw werknemer is voor 60% afgekeurd, dan zou bij deze verzekering een aanvulling komen tot 42% van het loon (uitgaande van 70% dekking) ongeacht of hij de resterende arbeidsgeschiktheidspercentage niet, deels of geheel benut.

 

WGA uitgebreid:            

Hierbij wordt het risico van arbeidsongeschiktheid gedekt tot 70% van het laatstverdiende loon. Het verschil met de basisdekking is dat een werknemer minimaal 70 % van het laatstverdiende loon ontvangt op het moment dat hij slechts voor 40 % arbeidsongeschikt raakt en zijn restcapaciteit onvoldoende te benutten.

 

WGA excedent:

Hierbij wordt het risico van arbeidsongeschiktheid boven de wettelijke inkomensgrens verzekerd voor 70% of meer.

 

Afhankelijk van de CAO kan het zijn dat deze verzekeringsoplossing onder gebracht is bij een verzekeringstak van een pensioenfonds. Ook kan dit individueel geregeld zijn. Voor de vrije beroepssector en de beroepssectoren waar dit niet geregeld is, kan er voor een eigen collectieve regeling gekozen worden, waarbij u als werkgever al dan niet bijdraagt.

 

 

Ook interesse in uniek persoonlijk advies?

Maak geheel vrijblijvend een afspraak!

Keurmerken

  • usp Innovatief
  • usp Dynamisch
  • usp Persoonlijke aandacht
  • usp Integraal advies