Pagina wordt geladen ...
zoeken

Risico’s nemen of verzekeren?

Risico’s… een woord dat past bij een ondernemer. Om succes te kunnen behalen als ondernemer moeten er vaak risico’s genomen worden. Wij van Van Elswijk B.V. weten dat maar al te goed. Echter, er zijn ook risico’s die je als ondernemer liever niet wil of kan lopen op het pad naar succes. Grote risico’s kunnen omslaan in grote financiële schades die verregaande gevolgen kunnen hebben voor u en uw onderneming, en zelfs het einde zou kunnen betekenen. Samen met u gaan wij in gesprek om deze risico’s in kaart te brengen. Wanneer risico’s zichtbaar zijn geworden kunnen wij beginnen met risicomanagement: Accepteren, voorkomen, beperken en verzekeren van risico’s.

 

kop zakelijk

 

Zoals bekend horen risico’s bij het ondernemerschap. Sommige risico’s zijn te overzien en kan een ondernemer financieel dragen. Een keuze is dan het bewust accepteren van risico’s. Daarnaast is er het ondernemersrisico, een investering met tegenvallend resultaat, omzetdaling door concurrentie of verandering in de markt. Op deze risico’s heb je geen invloed en deze zijn doorgaans onverzekerbaar. Deze risico’s zal je als ondernemer moeten accepteren.

Het voorkomen van risico’s is wat u als ondernemer het liefste wilt. Door bewust te worden van de risico’s en hier bepaalde maatregelen voor te treffen is het mogelijk om bepaalde risico’s te voorkomen.

Helaas is niet alles te voorkomen en moet je als ondernemer realistisch zijn. Het beperken van risico’s door de juiste maatregelen te treffen, kan bijvoorbeeld in het geval van een brand of diefstal makkelijk te realiseren te zijn door middel van brand en inbraakpreventie.

Ondanks uw beperkende maatregelen blijven risico’s onvermijdelijk en kan er een schade ontstaan. Wanneer je als ondernemer dit risico niet wil of kan accepteren, is verzekeren van risico’s de oplossing, en vaak ook noodzaak.

 

Bekijk hier de verzekeringsmogelijkheden.

 

 

Keurmerken

  • usp Innovatief
  • usp Dynamisch
  • usp Persoonlijke aandacht
  • usp Integraal advies